Buscar

Un Pla Estratègic per reactivar el centre d'Alcoi amb accions a curt i mitjà termini.

Els agents socials amb presència en el centre volen revitalitzar i reactivar el centre d'Alcoi. L'Oficina de Comerç i Territori PATECO és l'encarregada de la redacció d'aquest pla estratègic amb un temps màxim de 4 mesos, és a dir, a setembre del 2017 ja ha d'estar redactat. L'estratègia tindrà en compte els estudis previs, tant el Pla d'Acció Comercial (PAC) com el PATSECOVA de la Generalitat Valenciana. El nou document del pla estratègic rep el nom "d'Estratègia de Reactivació socioeconòmica al centre històric d'Alcoi".

PATECO delimita un àmbit de 12 hectàrees, que es pot modificar en el procés de participació proposat o segons els estudis de la zona. També es proposen dos tipus d'actuació: a curt i mitjà termini. La Mesa del Centre està formada per representants de tots els partits polítics de l'Ajuntament, un representant del Campus d'Alcoi de la UPV, de la Cambra de Comerç d'Alcoi, Al Centro, Federació de Comerç 'Alcoi Comercial', ACECA i l'Associació de veïns del centre.

Vanessa Moltó, regidora de Comerç, destaca que "un cop aprovat el pla estratègic per al Centre d'Alcoi, esperem poder tenir un document de treball participatiu i concorde al moment actual en pocs mesos".