Buscar

Alcoi: La Mesa del Centre aprova la redacció d'un Pla Estratègic.

La Mesa del Centre, formada pels representants de tots els partits polítics de l'Ajuntament, un representant del Campus d'Alcoi de la UPV, de la Cambra de Comerç d'Alcoi, Al Centro, Federació, ACECA i l'Associació de veïns del centre, ha decidit contractar la redacció d'un pla per a la reactivació socioeconòmica del barri. El document serà redactat per PATECO amb la col·laboració de la Universitat de València i estarà llest en 4 mesos.

El passat 26 abril, es va reunir la Mesa del Centre on la regidora de comerç, Vanessa Moltó, va presentar una proposta de redacció sota el títol «ESTRATÈGIA REACTIVACIÓ SOCIOECONÒMICA AL CENTRE HISTÒRIC D'ALCOI» realitzada per PATECO. En aquesta reunió, es va acordar citar els redactors a una nova Mesa per aportar suggeriments i comentar dubtes. En aquesta segona trobada, que va tenir lloc el passat dijous 4 de maig, es va aprovar la proposta. Un cop encarregat el pla, l'organisme redactor té un termini de 4 mesos per lliurar el document definitiu.

Pateco delimita un àmbit de 12 hectàrees, que es pot modificar en el procés de participació proposat o segons els estudis de la zona. També es proposen dos tipus d'actuació: a curt i mitjà termini. Igualment, l'estratègia tindrà en compte els estudis previs, tant el Pla d'Acció Comercial (PAC) com el PATSECOVA de la Generalitat Valenciana.

El document definitiu presentarà dos tipus de conclusions: unes actuacions anomenades «pilot o demostratives» d'aplicació a curt termini. Aquestes propostes tindran un caràcter demostratiu del conjunt de l'estratègia de revitalització i la seua finalitat és respondre a reptes prioritaris identificats pels actors, així com visibilitzar un canvi real i immediat. També es plantejaran altres actuacions estratègiques per a la seua execució en 3-5 anys amb major abast tècnic i estratègic.

Moltó explica: «Un cop aprovat el pla estratègic per al Centre d'Alcoi, esperem poder tenir un document de treball participatiu i concorde al moment actual en pocs mesos. Alhora, i paral·lelament a aquest pla, des de la regidoria seguim treballant en mesures complementàries de millora i revitalització del centre que es presentaran en els pròxims mesos a la Mesa».