Buscar

La Generalitat Valenciana iniciarà reunions bilaterals amb el Govern balear per posar en marxa projectes comuns.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha rebut al conseller de Treball, Comerç i Indústria de les Illes, Iago Negueruela i Vázquez, al costat de la directora general d’Indústria, Júlia Company, per a tractar temes d’indústria, comerç i treball.

Durant la reunió s’ha acordat que, després de l’estiu, se’n van a iniciar reunions entre els directors generals de les dues conselleries per a posar en comú accions i sinergies que beneficien les dues autonomies, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

“Tenim en comuna la voluntat de diversificar el model productiu, d’adoptar mesures que reforcen a les indústries així com de potenciar el comerç de proximitat amb sinergies conjuntes que afavorisca les milions de persones que viuen en les dues comunitats”, ha destacat Climent.

De la mateixa manera, ha subratllat que el Govern balear “és un referent que s’ha de tindre en compte i anem a posar en comuna les polítiques que estan desenvolupant nostres governs com el Pla d’Industrialització, el Pla Energètic, el Patsecova o la Llei de Comerç Sostenible”.

Per la seua banda, el conseller de Treball de les Illes ha referit a la voluntat de treballar de manera conjunta “per a potenciar l’arc Mediterrani”. Sobre esta qüestió, Climent ha insistit en la “necessitat de demanar al Govern central que una vegada per totes tinga en quant el País Valencià”.

“El fet de tindre el corredor ja a no tindre’l suposaria que per cada euro d’inversió hauria una tornada de huit euros. I amb esta tornada tindríem moltes altres infraestructures que ajudarien a millorar el benestar dels ciutadans”, ha ressaltat.

“Si es gasta diners en altres coses que no tenen esta repercussió, el que fem a buidar la guardiola, i si buidem la guardiola sense tindre la possibilitat d’una de reversió econòmica estem generant un problema comú”, ha afegit Climent.

En definitiva, esta col·laboració entre les conselleries d’Economia valenciana i balear serviran per a posar en valor polítiques i línies de treball que milloren el model productiu de les dues comunitats autònomes.

El conseller balear també ha mantingut una sessió de treball amb el Consell de Cambres de Comerç del País Valencià i ha visitat el Mercat Central de València.